voor spoed 24/7
Mr. Lucy Oldenburg heeft het kantoor in 2001 opgericht en is gespecialiseerd in het strafrecht. Bij alles wat zij doet staat het belang van de cliënt centraal en vecht door waar anderen stoppen. In de verdediging van een strafzaak kan mr. Oldenburg met haar jarenlange proceservaring het verschil maken. Binnen het strafrecht ligt de nadruk van haar praktijk op geweldszaken zoals moord en doodslag, zedendelicten, vermogensdelicten en drugszaken. Daarnaast behandelt mr. Oldenburg veel Tbs- en jeugdzaken. Zij heeft ook ruime ervaring met mediagevoelige strafzaken en weet hoe daar mee om te gaan. Zowel wanneer de cliënt belang heeft bij pers als wanneer hij belang heeft bij rust. Mr. Oldenburg is naast haar strafrechtpraktijk bestuurslid van het Psychiatrisch Juridisch Gezelschap en lid van de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten. Zij wordt regelmatig gevraagd om lezingen te geven over haar vak.
U bent als verdachte niet verplicht om te antwoorden. Dit is het zogenaamde zwijgrecht. De politie moet dit aan u mededelen, vóórdat het verhoor begint. Het zwijgrecht is erg belangrijk. Het is verstandig om u op uw zwijgrecht te beroepen. U kunt namelijk onbedoeld net de verkeerde dingen zeggen. En dat kan uw strafzaak schaden.
Wanneer u wordt aangehouden door de politie krijgt u een advocaat toegewezen die u gratis rechtsbijstand zal verlenen. Dit is een advocaat die op dat moment dienst (piket) heeft. U kunt ook zelf een advocaat kiezen. Kiest u voor Advocatenkantoor Oldenburg dan weet u zeker dat u een advocaat krijgt die gespecialiseerd is in strafrecht.
Heeft u een strafrechtadvocaat nodig of wilt u van advocaat veranderen? Neem contact op met Advocatenkantoor Oldenburg 020 320 02 23 of 06 247 35 843.
De officier van justitie stelt dat recidive niet valt uit te sluiten en het DNA-profiel van cliënt moet worden opgenomen in de databank. Cliënt was minderjarig ten tijde van het delict. Ik haalde ter zitting aan dat cliënt nog jong was tijdens het delict en dat het een impulsieve daad was, waarin cliënt slechts een geringe rol speelde. Bovendien heeft cliënt verder geen strafblad.
Beslissing Rechtbank Noord-Holland: cliënt werd met 2 kilo cocaïne aangetroffen op Schiphol. Uitspraak: 8 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk
Beslissing Rechtbank Haarlem: cliënt werd verdacht van voorbereidingshandelingen 1000 kilo cocaïne, eis 5 jaar. Uitspraak: 1 jaar.
Beslissing Rechtbank Amsterdam: cliënt werd verdacht van poging tot doodslag. Uitspraak: vrijspraak.
Beslissing Rechtbank Amsterdam: cliënt werd verdacht van witwassen. Er was €50.000 bij hem aangetroffen, verwikkeld in tape. Cliënt had daar een plausibele verklaring voor. De rechtbank: "Wij volgen het verweer van de verdediging. Vrijspraak".
Gerechtshof Amsterdam: Uitspraak, de politierechter heeft de cliënt in eerst aanleg veroordeeld tot een taakstraf van 27 uur en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 3 weken met een proeftijd van jaren. Advocatenkantoor Oldenburg heeft tegen dit vonnis hoger beroep aangetekend en heeft opgemerkt dat het om een geringe hoeveelheid ging, de inzendingstermijn was overschreden en dat cliënt reeds één dag in voorarrest was verbleven. Uitspraak: geen straf of maatregel opgelegd met toepassing van artikel 9a van het Wetboek van Strafrecht.
Rechtbank Amsterdam: Uitspraak, cliënt werd verdacht van het aanwezig hebben van cocaïne en MDMA in zijn woning. De verdediging wees de rechter op het feit dat cliënt niet de enige was die op dat moment aanwezig was in de woning en tevens niet de enige bewoner. Er kon dus niet worden vastgesteld dat de gevonden drugs van cliënt was. Uitspraak: vrijspraak
Rechtbank Rotterdam: Uitspraak, de officier van justitie heeft geconcludeerd tot verlenging van de termijn van de terbeschikkingstelling met twee jaar. Advocatenkantoor Oldenburg heeft een verlenging van de maatregel bepleit van één jaar. Uitspraak: verlenging van de terbeschikkingstelling met één jaar.
Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden: beroep ingesteld tegen de verlenging van de terbeschikkingstelling met een termijn van een jaar. De verdediging stelt: "Cliënt valt inderdaad terug in middelengebruik. Dit is echter onvoldoende reden om hem nog langer in de TBS te houden. Stoppen met drugsgebruik gaat met vallen en opstaan. " Het Openbaar Ministerie wil verlenging: "Het recidivegevaar wordt thans nog als matig tot hoog ingeschat." Uitspraak: "Het hof zal de beslissing van de rechtbank vernietigen en de vordering tot verlenging afwijzen."
LUCY OLDENBURG IN DWDD OVER MICHAEL P.
Had Michael P., verdachte achter de verdwijning van Anne Faber, tbs moeten krijgen? Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg geeft in De Wereld Draait Door van woensdag 11 oktober 2017 uitleg over tbs in Nederland.
LUCY OLDENBURG, ADVOCAAT VAN KEITH BAKKER IN PAUW & WITTEMAN
Strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg is te gast bij Pauw & Witteman om te reageren op de eis tegen haar cliënt, Verslavingsdeskundige Keith Bakker. De 51-jarige verslavingsgoeroe wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van negen jonge vrouwen.
KIJKEN IN DE ZIEL STRAFPLEITERS
Nederland telt zo'n 500 strafrechtadvocaten. Zij staan mensen bij die van een misdrijf worden verdacht. Zijn het letterlijk advocaten van kwaaie zaken, gewetenloze graaiers in maatpakken? Of vormen ze juist het broodnodige tegenwicht op de weegschaal van Vrouwe Justitia? Hoe ver gaan topadvocaten in het contact met hun cliënten? Hoe diffuus zijn de rafelranden van het recht? En kun je een spin verdedigen zonder in zijn web verstrikt te raken? Lucy Oldenburg en collega strafrechtadvocaten praten met Coen Verbraak over hun vak en zichzelf.
ADVOCATENKANTOOR OLDENBURG
Ma t/m vr van 08:30 - 18:00 uur bereikbaar op : 020 320 02 23
SPOED 24/7 bereikbaar op : 06 247 35 843
J.J. Allanstraat 53
1551 RA Westzaan
Tel: 020 320 02 23
Mobiel: 06 247 35 843
Fax: 020 420 75 79
E-mail: info@oldenburgadvocaat.nl